De Amerikaanse actrice Shannon Guess Richardson is aangeklaagd voor het versturen van gifbrieven naar president Barack Obama en burgemeester Michael Bloomberg van New York.

Dat meldt justitie in de VS vrijdag. De in mei verstuurde brieven bevatten het dodelijke gif ricine en haalden fel uit naar de plannen voor strengere wapenwetten.

De brieven werden onderschept voordat ze in handen van de politici kwamen. Medewerkers van hulpdiensten die er daarna mee in aanraking kwamen, vertoonden lichte symptomen van vergiftiging.

Vampire Diaries

De 35-jarige Richardson speelde onder meer in de tv-series The Walking Dead en Vampire Diaries, en werd op 7 juni gearresteerd. Een week eerder gaf ze juist haar man aan op het politiebureau, meldt CNN.

Toen rechercheurs daarna de brieftekst op hun computer aantroffen, bleek dat de man op het moment van printen op zijn werk was en dus een alibi had. Richardson claimt sindsdien de brieven onder dwang van haar man te hebben verstuurd.

Derde brief

De actrice heeft naar verluidt nog een derde gifbrief gestuurd. Die was bedoeld voor Mark Glaze, de directeur van de organisatie Burgemeesters Tegen Illegale Wapens.

Bloomberg is oprichter en medevoorzitter van die organisatie. Richardson hangt maximaal tien jaar gevangenisstraf boven het hoofd.