Na de overstromingen in het noorden van India worden naar schatting zo'n 3000 mensen vermist. Gevreesd wordt dat zij onder het puin en de modder vastzitten. 

Dat meldden Indiase autoriteiten vrijdag.

De overstromingen door de hevige moessonregens hebben al aan zeker 800 mensen het leven gekost. Hele dorpen in de deelstaat Uttarakhand zijn weggevaagd door overstroomde rivieren. In deze periode zijn er juist veel toeristen in de staat.

Het leger is ingezet om gestrande mensen te evacueren. Vrijdag werden daarbij 17 helikopters gebruikt. Als eerste worden zieken, ouderen, gehandicapten en vrouwen geholpen. Meer dan 100.000 mensen zijn al geëvacueerd.

Reddingswerkers

Bij een reddingsoperatie met een helikopter kwamen dinsdag in Uttarakhand 20 reddingswerkers om. Tijdens een officiële ceremonie werden zij vrijdag geëerd voor het opofferen van hun leven.

In de ergst getroffen gebieden gaan de lichamen van slachtoffers in massacrematies op de rituele brandstapel, uit angst voor de uitbraak van epidemieën. Wel worden de slachtoffers eerst zo mogelijk geïdentificeerd en wordt DNA afgenomen.