Berlusconi zegt dat rechters hem willen uitschakelen

Silvio Berlusconi heeft maandag in Arcore tegenover journalisten uitgehaald naar de rechters die zich in Milaan beraadslagen over het vonnis tegen hem in het Rubygate-proces.

''Ik heb niets gedaan, niets slechts, maar omdat zij mij willen uitschakelen op het politieke toneel, zullen zij ook van deze gelegenheid gebruik maken.''

De ex-premier voelt zich al jaren achtervolgd door ''communistische'' magistraten die hem om politieke redenen veroordeeld zouden willen zien. De Rubygate-aanklacht inzake prostitutie en machtsmisbruik vindt Berlusconi ''de meest hatelijke omdat zij mijn internationaal imago heeft ontsierd''.

Een van de grootste commerciële tv-stations van Italië, Canale 5, besteedt maandagavond een speciale uitzending aan de uitspraak. Dan komen kopstukken van Berlusconi's PDL-partij aan het woord.

Canale 5 is een van de grote tv-kanalen die eigendom zijn van Berlusconi zelf. De mediamagnaat mengt zich soms spontaan in tv-debatten door plotseling op te bellen tijdens de uitzending. Of hij dat maandagavond ook doet, ''zal afhangen van het humeur van het moment'', aldus de Corriere della Sera, de grootste krant van Italië, maandagmiddag op zijn website.

Lees meer over:
Tip de redactie