Duitse belager vrachtwagens gepakt

Een man die jarenlang schoten heeft gelost op vrachtauto's in heel Duitsland, is aangehouden, meldden Duitse media maandag.

De man is zelf vrachtwagenchauffeur en wordt ervan verdacht sinds 2008 meer dan 700 keer te hebben geschoten op vrachtauto's, vooral vrachtwagens die auto's transporteerden.

De zondag in Kall de Eifel aangehouden schutter heeft voor zo veel angst gezorgd dat de Duitse federale recherche een speciale vrachtauto liet rondrijden als lokaas en 100.000 euro uitloofde voor tips die tot zijn aanhouding leidden.

Het Duitse Open Ministerie heeft de arrestatie maandag bevestigd. Volgens Duitse media heeft de man bekend. Het is volgens waarnemers een wonder dat er in al die jaren slechts twee gewonden zijn gevallen.

De politie meende al geruime tijd dat de dader een chauffeur moest zijn die vermoedelijk schoot op tegemoetkomend verkeer.

Groter kaliber

In 544 gevallen was dat een vrachtwagen die auto's vervoerde. In de herfst van het afgelopen jaar ging de schutter een ander wapen gebruiken met een groter kaliber wat hem nog gevaarlijker maakte.

De man heeft vooral voor angst op Duitse wegen gezorgd. Maar in deze jaren is ook in Belgiƫ, Frankrijk en Oostenrijk op auto's geschoten waar mogelijk dezelfde schutter voor verantwoordelijk is.

Tip de redactie