De aanklacht tegen de man die jarenlang drie vrouwen in zijn huis in Cleveland vasthield, telt in totaal 329 punten.

Tegen de 52-jarige Ariel Castro liggen onder andere 139 aanklachten van verkrachting, 177 aanklachten voor ontvoering en 7 aanklachten voor ernstig seksueel geweld. 

Ook wordt hij verdacht van het veroorzaken van meerder miskramen. Eén van de ontvoerde vrouwen werd vijf keer zwanger van Castro. Een andere vrouw kreeg een kind van hem.

In het huis van Castro in Cleveland werden op 6 mei drie vrouwen aangetroffen die al ongeveer 10 jaar vermist waren. Zij bleken in de buurt te zijn ontvoerd. Ook werd een kind van een van de drie vrouwen in het huis gevonden.

Er zijn sterke aanwijzingen dat de aanklager de doodstraf gaat eisen. Een speciale commissie gaat onderzoeken of dat mogelijk is.

Criminele instrumenten

Castro is ook aangeklaagd voor het in bezit hebben van criminele instrumenten. In de aanklacht staat dat hij bij één van de vrouwen haar benen vastbond met tape en haar mond dichtplakte met tape. Ook ketende hij haar vast aan een paal in de kelder en zette hij haar een motorhelm op.

Castro zou in een ander geval de slang van een stofzuiger om de nek van het slachtoffer hebben gedraaid en haar in een busje hebben vastgeketend.