In de Turkse stad Adana zijn tegen- en medestanders van premier Recep Tayyip Erdogan zaterdagavond slaags geraakt.

Aanhangers van de premier gooiden stenen naar een optocht van anti-regeringsdemonstranten, meldt staatspersbureau Anadolu.

De politie bracht vrouwen en kinderen in veiligheid, maar kemphanen uit beide kampen bleven op elkaar inslaan met knuppels en over en weer gooien met stenen.

Het was de tweede keer dat voor- en tegenstanders van Erdogan op de vuist gingen sinds de grootscheepse protesten tegen de regering tien dagen geleden begonnen.

Erdogan heeft zondag opnieuw aangegeven niet te zullen zwichten voor protesten tegen zijn regering, meldt persbureau AP. De betogers zijn tegen de vooruitgang van Turkije, zei Erdogan in de speech die hij hield in de zuidelijke stad Adana.

Afgelopen week

Tienduizenden mensen hebben in de afgelopen week in tientallen Turkse steden gedemonstreerd tegen de regering. De aanleiding vormden plannen voor de herinrichting van het Taksim-plein in het centrum van Istanbul. Maar de woede van de betogers richtte zich vooral tegen de in hun ogen steeds eigenmachtiger en arrogante regeerstijl van de premier.

Op het Taksim-plein waren zaterdag weer duizenden demonstranten bijeen. Ze kregen steun van grote groepen rivaliserende voetbalfans, die voor één keer zij aan zij optrokken. De politie hield zich afzijdig.

Overzicht van de onrust in Turkije:

Lees ook: 'Opstand schudt democratie Turkije wakker'