De Britse minister van Buitenlandse Zaken, William Hague, zal met zijn Ecuadoriaanse collega Ricardo Patino spreken over de toekomst van WikiLeaks-oprichter Julian Assange. 

Dat heeft het ministerie van Hague vrijdag laten weten, meldt de BBC. Patino is op 16 juni in Londen en zal dan Assange in de ambassade van zijn land bezoeken.

Assange vluchtte vorig jaar juni de Ecuadoriaanse ambassade in Londen in om te ontkomen aan een mogelijke uitlevering aan Zweden.

Hij wil niet naar dat land, omdat hem daar een proces wacht wegens verkrachting. Assange is bang dat hij uiteindelijk aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd. WikiLeaks publiceerde onder meer duizenden vertrouwelijke Amerikaanse diplomatieke berichten. Ecuador heeft Assange asiel verleend.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei te hopen op een diplomatieke oplossing, maar wees er tegelijk op dat de Britten de wettelijke plicht hebben Assange aan Zweden uit te leveren. Volgens de politie heeft de 24 uursbewaking van de ambassade al miljoenen euro's gekost.