Hezbollah-strijders en Syrische rebellen hebben zondag zware gevechten geleverd in Libanon. Volgens Libanese veiligheidsbronnen zouden er minimaal 12 rebellen zijn omgekomen ten oosten van de plaats Baalbek, en één Hezbollah-strijder.

Het pro-Iraanse Hezbollah vecht in Syrië mee met de regeringstroepen, maar het komt niet vaak voor dat deze gevechten naar Libanon overslaan.

Het kleinere buurland wordt steeds verder het Syrische conflict ingezogen, met eerdere gevechten tussen voor- en tegenstanders van het Syrische regime in de noordelijke plaats Tripoli en raketten die inslaan in het westelijke Beiroet en de oostelijke Bekavallei.

De gevechten van zondag vonden plaats bij Ain el-Jaouze in het afgelegen oostelijke grensgebied van Libanon met Syrië, aldus de bronnen. Mogelijk zijn de rebellen belaagd door de Hezbollah-strijders toen ze raketten klaarzetten die gericht waren op sjiitische gebieden van de Bekavallei.

Soennitische rebellen hebben gezegd dat ze aanvallen zullen plegen op sjiitische doelen in Libanon als reactie op de steun van Hezbollah bij de aanval van de Syrische leider Bashar al-Assad op Qusair.

Lees meer over de onrust in het Midden-Oosten