Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen maandag aan een tweedaags kennismakings- en handelsbezoek aan Duitsland. 

et is na een korte trip naar Luxemburg de tweede buitenlandse reis van het koningspaar, dat naast Berlijn ook Wiesbaden, Frankfurt en Stuttgart aandoet.

De handelsmissie naar Hessen en Baden-Württemberg was al gepland voor koningin Beatrix eind januari haar aftreden aankondigde. Het bedrijfsleven wil zich in deze regio, waar Nederland nog ondervertegenwoordigd is, nadrukkelijk presenteren als goede zakenpartner.

Aandacht

Het (toen nog) prinselijk paar zou helpen om aandacht te vragen voor de industriële en innovatieve kwaliteit die Nederland te bieden heeft. Maar na de troonswisseling is het niet langer een kroonprins die op pad gaat, maar een nieuw staatshoofd.

Dan is het gebruikelijk dat die zich eerst komt voorstellen in de hoofdstad. Willem-Alexander en Máxima zijn daarom maandagochtend bij bondskanselier Angela Merkel. Die ontving het paar al eerder, toen Willem-Alexander en Máxima in april 2011 koningin Beatrix vergezelden tijdens haar tweede staatsbezoek aan het buurland.