De tweede verdachte van de moord op de Britse militair Lee Rigby in Londen is vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis.

De 28-jarige Michael Adebolajo werd overgebracht naar een politiebureau, waar rechercheurs hem zullen verhoren op verdenking van moord op de militair en poging tot moord op een politieagent.

De andere verdachte, de 22-jarige Michael Adebowale, werd al eerder uit het ziekenhuis ontslagen.

De twee worden ervan verdacht Rigby te hebben aangereden en op bloedige wijze met messen te hebben omgebracht toen hij terugliep naar de Woolwich-kazerne.

Tegenover omstanders verklaarden ze dat hun daad te maken had met acties van het Britse leger in onder meer Afghanistan. Ze keerden zich tegen de politie toen die na enkele minuten ter plaatse arriveerde; agenten schoten hen daarop neer.

De Britse koningin Elizabeth II bracht vrijdag een bezoek aan de kazerne, waar zij met collega's van Rigby sprak.

Arrestaties

De politie arresteerde vrijdag ook twee mannen, van 42 en van 46 jaar, op verdenking van het leveren van illegale vuurwapens. Verder werd een man gearresteerd die vorige week in een interview met de BBC had gezegd dat Britse veiligheidsdiensten hadden geprobeerd Adebolajo te rekruteren.

De 30-jarige Ibrahim Abdullah-Hassan, die zich ook Abu Nusaybah noemt, werd aangeklaagd wegens aanmoedigen van terrorisme, maar de politie liet weten dat er geen direct verband was met de moord op Rigby.

Chronologie van de gebeurtenissen in Londen