Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag 7 jaar cel geëist tegen Nicole Minetti, de 'beheerder van de harem' van ex-premier Silvio Berlusconi van Italië.

Minetti is een van de drie verdachten in het Rubygate-proces tegen de helpers van de mediamagnaat. Berlusconi zelf staat in een apart proces terecht wegens het bevorderen van prostitutie van minderjarigen.

Minetti ging voor Berlusconi op zoek naar 'verse' meisjes voor bunga-bunga, de seksfeestjes bij hem thuis. Daar heerste een ''orgieachtige sfeer'', aldus het OM vrijdag in zijn requisitoir, zo meldde persbureau ANSA.

Onder de 'gasten' was ook Ruby, een toen nog minderjarig escortmeisje. Behalve tegen Minetti is ook 7 jaar geëist tegen Emilio Fede, oud-hoofdredacteur van een van Berlusconi's tv-journaals, en de showbizz-agent Lele Mora.

Prostitutie

In de zaak tegen Berlusconi zelf is eerder 6 jaar cel geëist. Hij staat terecht voor het bevorderen van prostitutie van minderjarigen, maar ook wegens machtsmisbruik. Zo belde hij uit hoofde van zijn toenmalige functie van premier met de politie in Milaan om Ruby uit de cel te krijgen, die werd vastgehouden op verdenking van diefstal.

Volgens Berlusconi zou het Marokkaanse meisje familie zijn van de toenmalige Egyptische president Mubarak en moest een diplomatiek incident worden voorkomen.