De familie van de vermoorde Britse militair Lee Rigby heeft opgeroepen tot kalmte na felle reacties uit extreem rechtse hoek richting moslims. 

De familie bedankt de Britse bevolking voor haar steun in een brief die ze via het ministerie van Defensie naar buiten bracht, maar zei ook dat de militair niet zou hebben gewild dat zijn naam zou worden gebruikt als excuus om andere mensen aan te vallen. Dat berichtten Britse media vrijdag.

Rigby (25) stierf op 22 mei een gruwelijke dood, toen twee Britten van Nigeriaanse komaf die zich tot de islam hadden bekeerd hem aanvielen met machetes.

Protestanten

Na de brute aanval gingen extreem rechtse groepen de straat op in een aantal Londense wijken, scandeerden anti-islamitische leuzen en vielen enkele moskeeën aan.

''We willen niet dat andere families ook zo'n verschrikkelijke ervaring mee hoeven te maken'', zo stond in de brief die was ondertekend door Lee Rigby's moeder, zijn vrouw en zijn zoontje van 2 jaar.

Overweldigd

Daarnaast laten ze weten overweldigd te zijn door alle kaartjes en bloemen die mensen hebben achtergelaten op de plek waar de militair werd gedood, vlakbij de kazerne van de Londense wijk Woolwich.

De Britse koningin Elizabeth II bracht vrijdag een bezoek aan de kazerne. Het bezoek stond al op het programma voor de brute moord.

Chronologie van de gebeurtenissen in Londen