De vader van de man die onlangs is doodgeschoten door de FBI tijdens een verhoor over de aanslag op de marathon in Boston, wil dat de betrokken agenten worden vervolgd.

Volgens de federale recherche FBI viel de Tsjetsjeense immigrant Ibragim Todasjev (27) tijdens de ondervraging in zijn appartement in Florida opeens een van de geheim agenten aan.

Vader Abdulbaki Todasjev stelde die uitleg van de FBI donderdag ter discussie op een persconferentie in Moskou. Hij zei dat zijn zoon ongewapend was toen hij zeven keer werd beschoten. Hij liet foto's zien van het stoffelijk overschot van zijn zoon, met schotwonden op bovenlijf, arm en hoofd.

Ondervraagd

Ibragim Todasjev zou ondervraagd zijn over zijn connecties met de verdachten van de aanslagen, de broers Dzjochar (19) en Tamerlan (26) Tsarnajev. Todasjev zei dat zijn zoon, een vechtsporter, Tamerlan kende van een sportschool in Massachusetts, maar dat de twee geen hechte vrienden waren.

De broers Tsarnajev worden verdacht van de bomaanslag in april bij de marathon van Boston, waardoor drie doden vielen en meer dan 250 mensen gewond raakten. De oudste van de twee kwam tijdens een schietpartij met de politie in Watertown in de buurt van Boston om het leven. Dzjochar zit in de gevangenis en is aangeklaagd.