De Duitse politie heeft treinreizigers donderdag verzocht op hun hoede te zijn voor de ticketautomaten op stations. De machines kunnen mogelijk ontploffen nadat er mee is geknoeid.

Dat meldt BBC. 

Criminelen in de deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben een manier gevonden om de machines te vullen met gas, openingen af te plakken en een explosie te veroorzaken. Zo weten zij de kleine geldbedragen, aanwezigin de machines, buit te maken.

Sommige pogingen zouden echter zijn mislukt. In deze machines kan volgens de politie nog gas zitten. De autoriteiten spreken van 'een gevaar voor de passagiers'. Spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn heeft de incidenten bevestigd en veiligheidsmaatregelen getroffen. 

Niet gelukt

Een politiewoordvoerder heeft tegenover BBC gezegd dat er tien machines zijn opgeblazen waarbij geld en blanco tickets zijn gestolen. Het is de daders bij zes machines niet gelukt om deze op te blazen. 

Dinsdag werd er nog een station in Karben, nabij Frankfurt, afgesloten nadat er een afgeplakte ticketautomaat, waar een gaslucht uit kwam, werd ontdekt.

​Locatie Karben in Duitsland:


Grotere kaart weergeven