De identificatie van de slachtoffers van de dubbele moord in Murcia zal ''in de komende uren of morgenochtend" voltooid zijn.

Dat heeft de Spaanse politie woensdag gezegd. Dan wordt definitief duidelijk of de lichamen, die zondag zijn gevonden in een citroenboomgaard nabij de Spaanse stad van Nederlanders Ingrid Visser en Lodewijk Severein zijn.

De lichamen zijn zeer waarschijnlijk van het stel, dat sinds 13 mei vermist is. Om daarover zekerheid te krijgen heeft de Nederlandse politie DNA-monsters van huid- en botweefsel gestuurd naar het laboratorium van de Policía Nacional in Madrid. Daar worden ze vergeleken met genetisch materiaal van de slachtoffers van het misdrijf.

Aanvankelijk dacht de Spaanse politie dinsdag of woensdagochtend de uitslag van het DNA-onderzoek te kunnen melden. Maar de huidmonsters van de lichamen waren "te zeer vervuild met zand". De vergelijking moet nu gebeuren op basis van het botweefsel, een procedure die meer tijd in beslag neemt dan die bij huidmonsters.

Verdachten

Van de drie verdachten die zijn aangehouden in verband met deze zaak is de eerste, een 36-jarige Spanjaard, inmiddels overgedragen aan de onderzoeksrechter in Valencia.

Uiterlijk donderdagmiddag zullen ook de beide andere verdachten aan de rechter in Valencia worden voorgeleid. Het gaat om twee Roemeense mannen. Volgens de Spaanse wet mag de politie arrestanten niet langer dan 72 uur vasthouden.

Profiel Ingrid Visser l Alle berichten over de verdwijningszaak

Bekijk de bekende feiten in de zaak in chronologische volgorde: