De twee Roemeense mannen die zijn aangehouden in verband met de dood van ex-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein worden waarschijnlijk donderdag voorgeleid.

Dat meldt de Spaanse krant La Verdad de Murcia woensdag. Dan wordt duidelijk of het tweetal langer in voorarrest moet blijven.

De Roemenen, 47 en 60 jaar oud, werden maandag aangehouden in de Spaanse stad Valencia. De Spaanse politie meldde eerder dat de twee directe verdachten zijn van de moord.

Volgens de Spaanse krant zouden de twee geen 'belangrijke zaken op hun strafblad' hebben. Spaanse media meldden eerder dat de Roemenen waarschijnlijk huurmoordenaars zijn die Severein gemarteld zouden hebben.

Spanjaard

Het voorarrest van de derde verdachte, ex-manager van de volleybalclub in Murcia, Juan Cuenca, werd dinsdag al verlengd. Hij zou volgens La Verdad aan de onderzoeksrechter hebben verteld dat iemand anders schuldig is aan de moord op het stel.

Het gaat om de Spaanse zakenman en voormalig eigenaar van de volleybalclub van Murcia, Evedasto Lifante, die als tipgever in de zaak wordt gezien.

Volleybalbond

Ter nagedachtenis aan Ingrid Visser en Lodewijk Severein zullen de Nederlandse nationale volleybalploegen en het Beach Team Holland bij wedstrijden in de maand juni met rouwbanden spelen. Ook wordt voor aanvang van wedstrijden van de Nederlandse ploegen op eigen bodem een minuut stilte gehouden. Dat heeft de Nederlandse volleybalbond Nevobo woensdag gemeld.

De lichamen van recordinternational Visser en haar partner Severein werden vorige week zondag in de buurt van Murcia aangetroffen. Zij zijn vermoedelijk na een zakelijk conflict vermoord.

Profiel Ingrid Visser