De Spanjaard Juan Cuenca die is aangehouden wegens betrokkenheid bij de gruwelijke moord op de Nederlanders Ingrid Visser en Lodewijk Severein, heeft een ander beschuldigd.

Ondernemer en voormalig eigenaar van volleybalclub CVM 2005 Evedasto Lifante zou achter de moorden zitten, heeft Cuenca volgens de krant La Verdad de Murcia tegen de onderzoeksrechter gezegd.

De ondernemer uit Abanilla, 25 kilometer ten noorden van Murcia, heeft woensdag tegenover de pers stellig ontkend iets met de misdaad te maken te hebben.

Lifante was eigenaar van de volleybalclub waar Ingrid Visser in de jaren 2009 - 2011 heeft gespeeld. Cuenca was er technisch directeur en manager. Lifante zei woensdag dat hij Cuenca sinds 2011 niet meer heeft gesproken.

Marmergroeve

Hij denkt dat Cuenca mogelijk misbruik heeft gemaakt van zijn innige relatie met Visser en Severein. Cuenca zou hebben geprobeerd een marmergroeve die niet van hem was, te verkopen. Het gaat om de groeve in Abanilla, waar Lifante zelf de eigenaar van is.

Spaanse media hebben eerder al gesuggereerd dat Vissers partner Lodewijk Severein geld heeft gestoken in projecten in de regio en dat daarbij zakelijke geschillen zijn gerezen.

Veiligheid

Lifante laat aan het AD weten te vrezen voor zijn eigen leven. De ondernemer liet rechercheurs e-mails, een vervalst contract en een belastende foto zien.

Door die aanwijzingen van Lifante kon de Spaanse politie weer verder met het onderzoek, dat volgens de krant volledig vast zat.

Lifante laat zijn huis beveiligen, omdat hij zich zorgen maakt om de veiligheid van zijn vrouw, vier kinderen en twee kleinkinderen. "Maar ik ben er trots op dat ik de politie zo heb kunnen helpen."

Alquerías

De lichamen van de 35-jarige international Visser en haar partner Severein werden zondagavond laat na aanwijzingen van de Spanjaard gevonden in een afgelegen boomgaard ten oosten van het plaatsje Alquerías. Ze werden sinds 13 mei vermist.

Bekijk de bekende feiten in de zaak in chronologische volgorde:

Grotere kaart weergeven

Profiel Ingrid Visser