De Argentijnse oud-dictator Jorge Rafael Videla is in het geheim begraven. De uitvaart was vorige week donderdag op een begraafplaats in Pilar, ten noorden van Buenos Aires.

Dat heeft het Argentijnse ministerie van Justitie dinsdag bekendgemaakt.

Videla overleed op 87-jarige leeftijd in de Marcos Paz-gevangenis bij Buenos Aires. Hij zat er meerdere levenslange celstraffen uit voor misdaden tijdens zijn militaire dictatuur van 1976 tot 1981.

Videla overleed aan een hartstilstand die was veroorzaakt door verwondingen die hij had opgelopen door een val tijdens het douchen, aldus het autopsierapport.

Volgens Argentijnse media was het aanvankelijk de bedoeling dat Videla op het kerkhof van zijn geboorteplaats Mercedes zou worden begraven. Dat stuitte echter op verzet van inwoners van de plaats.

Onder Videla's bewind werden politieke tegenstanders uit vliegtuigen in zee gegooid of op andere manieren vermoord. Ook werd er op grote schaal gemarteld. Vele duizenden Argentijnen verdwenen. Honderden baby's werden weggehaald van vrouwen die bevallen waren in de martelcentra in het land.