Kleine dagelijkse protesten in Athene zorgen ervoor dat het verkeer om de haverklap vaststaat. De Griekse regering roept vakbonden op om nieuwe richtlijnen voor protesten op te stellen, zodat het verkeer kan blijven rijden.

Minister van openbare orde Nikolaos Dendias zei dinsdag dat in 2012 het verkeer 796 keer door demonstraties werd lamgelegd. Aan elk van deze protesten namen minder dan tweehonderd mensen deel.

Dendias zei dat de regering nieuwe wetgeving wil introduceren om te voorkomen dat kleine betogingen het verkeer lamleggen. "Ik begrijp absoluut de problemen waar onze burgers mee te kampen hebben", aldus Dendias. "En ik respecteer hun recht om te protesteren. Maar aan elk recht moeten grenzen worden gesteld. Mensen hebben ook het recht zich door de stad te kunnen verplaatsen en deel te nemen aan de economie."

De vakbonden zien niets in de plannen van de regering om protesten aan banden te leggen. "Niemand wil een dag loon mislopen, maar staken is het laatste redmiddel van werknemers", zei Nikos Kuoutsoukis van de vakbond GSEE. "Geen enkele vakbond sluit het historische centrum van Athene af omdat het hun hobby is."