De beslissing over de overlevering van Brent L. aan Nederland is uitgesteld tot 11 juni.

Dan nemen Brusselse rechters een besluit of de destijds minderjarige Belgische hoofdverdachte van de spraakmakende schoppartij in januari in Eindhoven, aan Nederland wordt overgeleverd.

Zij wilden oorspronkelijk deze dinsdag de knoop doorhakken. Maar gezien de moeilijkheid van de zaak blijkt meer tijd en overleg nodig, liet een woordvoerder van de rechtbank weten.

Geen beroep

Eerder had een lagere rechtbank besloten dat de inmiddels 18-jarige L. naar Nederland kan. Maar de verdachte verzette zich daar tegen. Het hof van cassatie in Brussel moet het uiteindelijke besluit nemen. Tegen die uitspraak is geen beroep meer mogelijk.

De mishandeling in Eindhoven kreeg veel aandacht nadat de politie beveiligingsbeelden op televisie had getoond en een filmpje op internet verscheen. Te zien is hoe een groep jongens een man mishandelt. Hoofdverdachte L. blijft tegen het hoofd schoppen als het slachtoffer op de grond ligt.

Het hof van cassatie in Brussel besloot 2 weken geleden al dat een meerderjarige verdachte uitgeleverd mocht worden. Hij zit inmiddels in een Nederlandse cel. Het Nederlandse Openbaar Ministerie vervolgt in totaal vier jongens voor het incident.