Syrische rebellen zeggen dat ze kunnen bewijzen dat meer dan 200 mannen, vrouwen en kinderen zijn gestorven in wat ze een van de grootste bloedbaden van de Syrische burgeroorlog noemen.

De aanval op onschuldige burgers zou eerder deze maand zijn uitgevoerd, in de Westelijke districten al-Bayda en Baniyas.

''Je kon niet lopen zonder over lijken te stappen, die waren afgeslacht of verbrand'', zei een getuige tegen de BBC. ''Er lag overal bloed.'' De aanval vond plaats op 2 en 3 mei en is door het regime omschreven als een aanval op ''gewapende terroristen''.

Staatsmedia meldden dat 40 rebellen om het leven waren gekomen, maar volgens Syrische mensenrechtenactivisten en ooggetuigen stierven meer dan 200 mensen en worden honderden anderen nog steeds vermist.

Op video-opnames zijn de resten van verbrande lichamen te zien en de bebloede lijken van mannen, vrouwen en jonge kinderen met ernstige verwondingen. Ooggetuigen spreken van een gerichte aanval van alawieten op de lokale soennitische bevolking.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten