Na een grote demonstratie tegen het homohuwelijk is het zondagavond laat tot ongeregeldheden gekomen in Parijs. Een groep relschoppers zocht in het centrum de confrontatie met de politie. 

Die arresteerde tijdens en na de protesten meer dan 350 mensen, meldt minister Manuel Valls van Binnenlandse Zaken maandagochtend voor de Franse televisie. De belangrijkste rellen waren op de Esplanade des Invalides op de linkeroever van de Seine in het zevende arrondissement.

Vier agenten, een fotograaf en een demonstrant raakten gewond. Volgens  de minister zaten extreemrechtse groeperingen achter de ongeregeldheden.

''Het gaat om individuen die als gevaarlijk worden beschouwd'', stelt Valls. Eerder zei hij dat extreem rechtse groeperingen achter het geweld zaten.

Tegenstanders

De tegenstanders van het homohuwelijk lijken nog niet van plan hun acties te staken, ook al is de wet al aangenomen en ondertekend. In Montpellier wordt aanstaande woensdag het allereerste Franse homohuwelijk voltrokken.

Relaties tussen mensen van dezelfde sexe zijn ook een belangrijk thema in de Franse film La vie d'Adèle, die zondag de Gouden Palm won op het filmfestival van Cannes.

Bekijk beelden van de rellen: