De Amerikaanse president Barack Obama heeft zondag de staat Oklahoma bezocht, die onlangs werd getroffen door een tornado.

Zeker 24 mensen kwamen om het leven toen de tornado maandag door Oklahoma City trok en een spoor van vernieling achterliet. Ruim 350 mensen raakten gewond en zo'n 13.000 woningen werden vernield.

"Dit is moeilijk te bevatten", zei de president toen hij de verwoestingen zag in Moore, de voorstad van Oklahoma City waar de tornado doorheen raasde.

Obama deed een beroep op de bevolking om de inwoners te helpen hun leven weer op te bouwen. "Dit is een sterke gemeenschap met karakter. Ongetwijfeld zullen zij er weer bovenop komen. Maar ze hebben hulp nodig", zei hij.

Getroffen families

Obama sprak met getroffen families en betrokken reddingswerkers. Hij bezocht ook de resten van een school die volledig werd verwoest en waar zeven kinderen om het leven kwamen.

Volgens een woordvoerder is het voor de getroffenen belangrijk om te weten dat de gehele natie in deze tijd van nood achter hen staat, zo zei hij in het vliegtuig tegen journalisten.