Een week na de ondertekening van de wet die het homohuwelijk in Frankrijk mogelijk maakt, zijn zondag in Parijs wederom tegenstanders massaal de straat op gegaan.

De politie zette 4500 man in, meldden Franse media. De demonstratie is georganiseerd door La Manif Pour Tous en de conservatief katholieke beweging Civitas.

De demonstranten willen dat de wet wordt herroepen. De historische Esplanade des Invalides liet een zee van demonstranten zien die met roze en blauwe vlaggen zwaaiden.

Extreem-rechtse demonstranten hingen een vlag op het hoofdkantoor van de Socialistische Partij, waarin ze president François Hollande opriepen af te treden.

Bredere beweging

De protesten zijn veranderd in een bredere beweging met politici van de oppositie en extreem-rechtse activisten die zo hun onvrede uiten over het beleid van de impopulaire Hollande.

Hoewel slechts iets meer dan de helft van de Fransen de nieuwe wet steunt, en meer dan 70 procent vindt dat de protesten moeten stoppen, hebben de massale betogingen wel bijgedragen aan de lage scores van Hollande.

Woensdag wordt het allereerste homohuwelijk voltrokken in Montpellier tussen twee mannen.

Bekijk beelden van de protestmars: