De aanslag zaterdag op een konvooi met politieke leiders in de Indiase deelstaat Chhattisgarh heeft het leven gekost aan Nand Kumar Patel, de leider van de Congrespartij in de deelstaat, en zijn zoon. 

Nog 25 anderen kwamen om en 32 mensen raakten gewond. Dat hebben media in Chhattisgarh zondag gemeld.

De aanslag had plaats toen de politieke leiders terugkeerden van een manifestatie in de stad Jagdaipur, 280 kilometer van Raipur, de hoofdstad van de deelstaat.

Naar schatting 200 gewapende mannen brachten in de Darba Ghati-vallei een mijn tot ontploffing, nadat zij de weg met bomen hadden geblokkeerd, en begonnen in het wilde weg op het konvooi te schieten. Ook de oprichter van een paramilitaire organisatie die de maoïstische rebellen in het gebied bestrijdt, kwam om.

Minister

Onder de gewonden is volgens de BBC Vidya Charan Shukla, die minister is geweest in de nationale regering. De voorzitter van de Congrespartij, Sonia Gandhi, zei ''ontzet'' te zijn door de aanslag. Zij bezoekt samen met premier Manmohan Singh, die ook lid van de Congrespartij is, zondag Chhattisgarh.

De politie schrijft de aanslag toe aan de maoïsten, die al meer dan 40 jaar in het oosten en centrum van India actief zijn. De maoïsten willen ''de semikoloniale'' regering in India omverwerpen en de rechten van de armen versterken.