Een Franse militair is zaterdag met een mes in zijn nek gestoken toen hij op surveillance was in een zakenwijk in Parijs. De dader is voortvluchtig, meldde de politie.

Het incident, dat doet denken aan de dodelijke steekpartij deze week in Londen, gebeurde rond 6 uur zaterdagmiddag. De militair is buiten levensgevaar. Hij was in de wijk op patrouille als onderdeel van een antiterrorismeplan.

Volgens de Franse krant Le Parisien meldden politiebronnen dat de dader een bebaarde man van Noord-Afrikaanse afkomst zou zijn. Hij zou rond de 30 jaar oud zijn en onder zijn jas een Arabisch gewaad hebben gedragen.

Hollande

De Franse president François Hollande, aanwezig bij de Afrikaanse top in het Ethiopische Addid Abeba, werd zaterdag op de hoogte gesteld van de aanslag. ''We weten nog niet de exacte omstandigheden van de aanval of de identiteit van de dader, maar we onderzoeken alle opties",' aldus Hollande.

De militair was met twee collega's op pad. Deze liepen een stukje voor hem toen hij van achteren werd aangevallen. De dader wist in de drukte van de winkelwijk in La Defense te ontkomen voordat de collega's in actie konden komen.