De politie in Stockholm heeft vrijdag versterking gekregen van andere korpsen. Het hoofdstedelijke politiekorps zet zich schrap voor weer een onrustige nacht.

De afgelopen vijf nachten op rij schopten boze jongeren uit achterstandswijken van Stockholm rellen.

Donderdagnacht gingen opnieuw auto's in vlammen op en werden andere vernielingen aangericht. De politie werd met een regen van stenen ontvangen. De politie wist een aanval op een politiebureau af te slaan. Eerder vrijdag maakte de politie bekend dat dertien mensen zijn aangehouden.

''We hebben hulp van agenten uit Göteborg en Malmö, want we kunnen niet dag en nacht doorwerken'', liet politiewoordvoerder Marie Hummer weten. ''We hebben ook dit weekend, met veel evenementen op stapel, uitgeruste politiemensen nodig.''

Achterstandswijken

In de achterstandswijken van Stockholm is het de hele week al raak. De onrust brak zondag uit toen jongeren de straat op gingen uit woede over het doodschieten van een man door de politie. Het betreft een man van 69 die op 13 mei in Husby door agenten werd doodgeschoten toen hij een mes trok.

De politie heeft na een intern onderzoek naar het voorval verklaard dat agenten de man uit noodweer hadden neergeschoten.