In Londen zijn twee mannen gearresteerd nadat een Pakistaans passagiersvliegtuig werd omgeleid onder begeleiding van Britse straaljagers vanwege een incident in het vliegtuig.

Het vliegtuig was vertrokken van de Pakistaanse stad Lahore en was op weg naar Manchester. Het vliegtuig zou landen op Manchester Airport, maar is geland op Stansted Airport in Londen.

Dit bevestigt het ministerie van Defensie, meldt Reuters.

De politie was meteen ter plekke. Daar zijn de twee mannen van 30 en 41 jaar opgepakt op verdenking van het in gevaar brengen van het vliegtuig.

'Geen terroristen'

Wat er precies is gebeurd in het vliegtuig, is nog niet duidelijk. Een bron binnen Defensie zegt dat het niet om een terroristische actie zou gaan. Een passagier meldt aan BBC dat de bemanning zou zijn belaagd. De piloot zou na de landing in Londen hebben gezegd dat er "een dreiging van een persoon'' was geweest.

Het vliegtuig werd op een geïsoleerde landingsbaan gezet. Het vliegverkeer rondom Londen had er geen last van. Het vliegtuig is van Pakistan International Airlines en had 297 passagiers en 11 bemanningsleden aan boord.

Een PIA-woordvoerder zei dat de maatschappij ondanks herhaalde pogingen geen contact kon krijgen met de piloot. Hij voegde eraan toe dat de verkeerstoren van Manchester een melding had ontvangen en de piloot had aangeraden naar Stansted uit te wijken.

Typhoon

Het Britse ministerie van Defensie bevestigde dat er een Typhoon was opgestegen om een incident met een verkeersvliegtuig te onderzoeken, maar wilde verder geen details geven. 

De overige passagiers mochten het vliegtuig later verlaten en werden over het voorval ondervraagd, zei een woordvoerder van Stansted.

Woensdag werd een militair bruut afgeslacht door radicale moslims op straat in Londen. Sindsdien staat Groot-Brittannië op scherp.