Beide start- en landingsbanen van de Londense luchthaven Heathrow zijn vrijdagochtend gesloten geweest nadat een toestel van British Airways kort na het opstijgen een noodlanding had moeten maken.

Dat melden Britse media.

Kort na het opstijgen vloog een van de twee motoren van de Airbus in brand. Volgens berichten zou een vogel in de motor zijn beland. Daarop keerde het toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij direct terug naar Heathrow.

Na de noodlanding waren acht brandweerwagens snel op de landingsbaan om het vuur te doven. De 75 passagiers en bemanning konden via de glijbanen het toestel verlaten. Er zijn geen gewonden gevallen. Het toestel met vluchtnummer BA 762 was op weg naar de Noorse hoofdstad Oslo.

Technisch mankement

In een verklaring laat British Airways weten dat het toestel wegens ''een technisch mankement'' naar Heathrow is teruggekeerd. Er zal nog een onderzoek worden ingesteld naar de oorzaak.

De start- en landingsbaan aan de noordkant van het vliegveld is weer open, melden Britse media. De zuidelijke baan blijft nog even dicht. Volgens de luchthaven hebben 23 vluchten vertraging gehad als gevolg van het incident.

Bekijk beelden van de noodlanding vanuit het vliegtuig: