Door de tornado van maandag zijn in een voorstad van Oklahoma-City voorzover bekend 24 doden gevallen en niet zoals eerder aangegeven 51.

Dit hebben de Amerikaanse autoriteiten dinsdag meegedeeld.

Ze menen dat er bij het tellen van de omgekomen slachtoffers vergissingen zijn gemaakt. Reddingswerkers hebben in de nacht van maandag op dinsdag 101 mensen onder het puin bevrijd, aldus een woordvoerder van de politie.

Brandweerlieden, politie en vrijwilligers hebben de hele nacht met zaklampen gezocht naar overlevenden onder de resten van de door de tornado's getroffen stad.

Geroep

Autoriteiten hebben aan de aanwezige verslaggevers gevraagd hun satellietwagens te verplaatsen. De draaiende motoren zouden het geroep van overlevenden onder de brokstukken wel eens kunnen overstemmen.

''Zo lang we we hier zijn, houden we de hoop dat we nog mensen levend onder het puin vinden'', zei Betsy Randolph van de Oklahoma Highway Patrol.

Alle hulp

De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag alle mogelijke hulp beloofd aan de slachtoffers van de enorme tornado.

De mensen in de voorstad Moore kunnen er volgens Obama op rekenen dat hun land bij hen blijft en blijft helpen zo lang als dat nodig is. Op het brede spoor van de tornado lagen twee basisscholen waarvan er een volkomen is verwoest.