De twee broers die worden verdacht van de liquidatie van de Curaçaose politicus Helmin Wiels blijven stellig ontkennen iets met de moord te maken te hebben. Dat zegt hun advocaat Alicia Blonk. 

De twee zouden na de moord een dreigvideo op YouTube geplaatst hebben, waarin ze aankondigen dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is.

De politie houdt de twee, 19 en 27 jaar oud, vast op verdenking van 'bedreiging en moord'. De advocaat ontkent dat de broers zichzelf hebben aangegeven, zoals in de lokale media meerdere malen is gemeld.

''Mijn cliënten zijn na de commotie uit eigen beweging naar het politiebureau gegaan om uitleg te geven. Hun filmpje werd verkeerd geïnterpreteerd en werd ten onrechte in verband gebracht met de moord. Dit was dus niet om zichzelf aan te geven, maar om opheldering te verstrekken over het filmpje.''

Het filmpje op YouTube heeft volgens de advocaat niets met de moord op Wiels te maken en is ook niet bedoeld als bedreiging. Op de vraag wat dan wel het doel van de video was, wil Blonk niets zeggen.

Timing

De advocaat geeft toe dat de timing van de video verkeerd was. Daartegenover stelt ze dat de broers in de video de moord niet bekennen of opeisen. De video bevat volgens Blonk louter 'beeldspraak, en niets letterlijks'. ''Als de link tussen de moord en de video gelegd wordt, dan snap ik de interpretatie. Maar die link is er niet'' zegt Blonk.

Politiewoordvoerder Reginald Huggins zegt dat er vanaf het begin gezocht wordt naar daders buiten de broers om. Na de oproep van justitie en politie op Curaçao voor hulp uit de maatschappij zijn er al heel wat tips binnengekomen. Huggins kan niet zeggen wat deze tips en verklaringen tot nu toe hebben opgeleverd.