Eén van de verdachten van de groepsverkrachting die in december het leven kostte aan een 23-jarige Indiase studente, ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Dat meldden Indiase media woensdag.

De advocaat van de 20-jarige verdachte zegt dat zijn cliënt in de gevangenis is aangevallen door medegevangenen en met verwondingen aan zijn borstkas is opgenomen.

''Hij gaf bloed over en hij had extreem hoge koorts. Hij had ook hevige pijn in zijn borstkas. Mijn cliënt was in kritieke toestand."

Vergiftigd

De advocaat meent dat het eten van de verdachte in de gevangenis wekenlang is vergiftigd. Autoriteiten geven geen commentaar.

In maart werd één van de andere verdachten dood aangetroffen in zijn cel. Hij zou zich hebben opgehangen, maar zijn advocaat spreekt van verdachte omstandigheden.

In totaal werden zes verdachten opgepakt voor de groepsverkrachting van de studente. Zij en haar vriend werden urenlang vastgehouden in een bus terwijl de mannen om de beurt hun daad begingen. Eén van hen was minderjarig. Bijna 2 weken daarna overleed de jonge vrouw aan haar verwondingen.

Vier van de volwassen verdachten staan nog terecht. Ze zeggen allen onschuldig te zijn. De minderjarige verdachte moet verschijnen voor de jeugdrechter. De familie van het slachtoffer eist dat de mannen de doodstraf krijgen.