Syrische rebellen hebben woendag bij de grootste gevangenis van de stad Aleppo twee bommen tot ontploffing gebracht. Dat hebben activisten gezegd. 

De rebellen proberen de gevangenis te bestormen, waar naar verluidt honderden tegenstanders van het regime van president Bashar Assad worden vastgehouden.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten explodeerden de twee bommen bij de buitenmuur van de gevangenis. De explosieven gingen tegelijkertijd af. Rond de gevangenis wordt volgens het Observatorium fel strijd geleverd tussen militairen van het Syrische regeringsleger en de opstandelingen. Of en hoeveel slachtoffers er zijn gevallen is niet duidelijk.

Eveneens woensdag zijn enkele mortiergranaten die vanuit Syrië werden afgevuurd neergekomen op de berg Hermon. Daarbij zou een skipiste zijn getroffen.

Het Israëlische leger heeft het gebied, dat populair is onder Israëlische wintersporters, afgesloten, maar heeft geen verdere actie ondernomen. Het is niet de eerste keer dat mortiergranaten uit Syrië in Israël neerkomen.

Lees meer over de onrust in het Midden Oosten in ons dossier