Twee van de vrouwen die 10 jaar lang opgesloten zaten in een huis in Cleveland zullen voor langere tijd te kampen hebben met letsel.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen met directe kennis over de zaak. Gina DeJesus en Michelle Knight zouden lijden aan gehoorbeschadiging en beschadiging van de gewrichten en spieren.

Volgens de bronnen, die anoniem willen blijven, werden de vrouwen voor langere periodes in moeilijke posities vastgemaakt aan de muur met kettingen of een hondenriem. Hier hebben ze doorligplekken en andere verwondingen aan overgehouden.

De derde vrouw die werd vastgehouden, Amanda Berry, is in betere conditie. De ontvoerder van de vrouwen zou haar beter hebben behandeld. "Er is een reden waarom er alleen nog foto's te zien zijn van Berry", aldus de bronnen, verwijzend naar de toestand van DeJesus en Knight.

Vermist

De drie vrouwen waren al ongeveer 10 jaar vermist. Ze zijn gevonden in het huis van Ariel Castro. Hij is vorige week aangeklaagd voor ontvoering en verkrachting.

Met hulp van een buurman wist Berry een week geleden te ontsnappen. Kort na haar bevrijding kon ze glimlachend gefotografeerd worden. De andere vrouwen bleven uit beeld.