Een groot stuk van de Felbertauernstrasse tussen Matrei en Mittersill die de Oostenrijkse provincie Tirol met de stad Salzburg verbindt is dicht na een enorme aardverschuiving. 

Dat hebben de Oostenrijkse autoriteiten dinsdag gemeld. Reddingswerkers vrezen dat een auto door het puin is bedolven. Voor een reddingsoperatie zou het vooralsnog te gevaarlijk zijn.

Zo'n 35.000 kubieke meter steen en grond kwam in de nacht van maandag op dinsdag over ongeveer 100 meter breedte naar beneden. De aardverschuiving was ongewoon groot. Dat kwam mogelijk door grote hoeveelheden gesmolten sneeuw.

Bekijk de locatie van de aardverschuiving:


Grotere kaart weergeven

Volgens de politie was een auto uit Wenen in het gebied toen de aardverschuiving plaatshad. Oostenrijkse media melden dat een Nederlander, die net op tijd kon stoppen voor de ravage, werd ingehaald door de auto die nu wordt vermist.

Er zal met honden naar mogelijke slachtoffers worden gezocht, zodra het gebied door geologen veilig wordt geacht en wordt vrijgegeven.

Het gesteente kwam om 01.40 uur vlakbij de gemeente Matrei in het oosten van Tirol naar beneden zetten. Ooggetuigen meldden dat zij een harde knal hoorden voorafgaand aan de verschuiving.

Bekijk beelden van de afgezette tweebaansweg:

Video