De politie in New Orleans heeft een verdachte in het vizier voor de schietpartij zondag tijdens een Moederdagparade.

De autoriteiten zoeken de 19-jarige Akein Scott. Hij is een bekende van de politie.

Eerder maandag werden beelden vrijgegeven van een verdachte, gemaakt door een beveiligingscamera. De politie loofde 10.000 dollar tipgeld uit voor hulp bij het identificeren van de verdachte, waarvan het gezicht niet zichtbaar was op de beelden. Er kwamen meerdere tips binnen over Scott.

''De mensen staan aan de kant van jonge, onschuldige kinderen die werden neergeschoten, niet aan de kant van een lafaard die een menigte heeft beschoten'', zei een politiechef. De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat er meerdere schutters waren. De autoriteiten gaan ervan uit dat sprake was van ''straatgeweld''.

Niet levensbedreigend

Bij de schietpartij raakten zondag negentien mensen, onder wie twee kinderen, gewond. Drie gewonden zijn nog in kritieke toestand, hoewel hun verwondingen niet levensbedreigend lijken. De kinderen maken het goed.

Politiemensen zagen direct na de schietpartij drie mensen wegrennen, maar wisten hen in de hectiek niet op te pakken. Over het motief achter de schietpartij tast de politie nog in het duister.