Bij een schietpartij tijdens een optocht ter ere van Moederdag in de Amerikaanse stad New Orleans zijn zondag negentien mensen, onder wie twee kinderen, gewond geraakt.

Dat heeft de politie van New Orleans bekendgemaakt, zo meldt CNN. Zo'n tweehonderd mensen waren bij de optocht aanwezig toen de schoten werden gelost.

Twee mensen zijn voor een operatie naar het ziekenhuis gebracht, meldt persbureau Reuters. Een tienjarig meisje en een tienjarige jongen hebben een schampschot opgelopen. Het gaat goed met ze.

Het is onduidelijk hoe veel mensen precies zijn neergeschoten; onder de gewonden zijn ook mensen die in het tumult ten val kwamen.

Hectiek

Politiemensen zagen direct na de schietpartij drie mensen wegrennen, maar wisten hen in de hectiek niet op te pakken. Over het motief achter de schietpartij tast de politie nog in het duister.

Straatparades zijn een lokale traditie in New Orleans. Het publiek loopt daarbij in een zogeheten 'second line' al feestend achter een brassband aan. In de stad worden regelmatig dergelijke parades georganiseerd. Soms ontstaan ze ook spontaan.

Bekijk beelden van vlak na de schietpartij:

Video