De Tsarnajev-broers die worden verdacht van de bomaanslag bij de marathon van Boston, zijn mogelijk betrokken geweest bij een drievoudige moord in 2011. 

Onderzoekers in de Amerikaanse staat Massachusetts spreken van ''ophopend bewijsmateriaal''. Dat meldde ABC News zaterdag.

De moord op drie mannen werd op 11 september 2011 gepleegd in Waltham, een voorstad van Boston. De lijken werden met doorgesneden keel in een woning aangetroffen. De lichamen waren bedekt met marihuana. Een van de mannen was een oud-kamergenoot van de oudste broer Tamerlan Tsarnajev (26) en beoefende samen met hem een vechtsport.

Naast forensisch bewijsmateriaal, is er ook bewijs dat mobiele telefoons van de Tsarnajev-broers op de avond van de moord waarschijnlijk in de buurt van het huis waren. De onderzoekers willen eerst een DNA-test voltooien, voordat de jongere broer Dzjochar Tsarnajev (19) wordt gedagvaard.

Aanslagen Boston

Dzjochar en Tamerlan worden verdacht van de bomaanslag in Boston die aan drie mensen het leven heeft gekost en waarbij 264 mensen gewond raakten. Tamerlan kwam tijdens een vuurgevecht met de politie om het leven. Dzjochar werd enkele dagen na de bomaanslag opgepakt.