In Bangladesh is het dodental als gevolg van het instorten van een textielfabrieksgebouw vorige week woensdag gestegen tot 430.

Er zijn in de loop van woensdag en donderdagochtend nog enkele tientallen lichamen geborgen.

Het zal mogelijk nog een dag of vijf duren voordat al het puin van het acht verdiepingen tellende gebouw is geruimd. Dit hebben de Bengalese autoriteiten donderdag bekendgemaakt.

Volgens de politie worden nu nog 149 mensen vermist. Berichten als zouden veel meer mensen, mogelijk wel zo'n duizend, vermist worden, werden door de commandant van de troepen die bij de bergingswerkzaamheden helpen, resoluut als onzin afgedaan.

"Luister niet naar dat soort geruchten", hield hij verslaggevers donderdag voor.

Geschorst

De autoriteiten in Bangladesh hebben de burgemeester geschorst van de plaats Savar.  Burgemeester Mohammad Refat Ullah zou de bouw van het complex hebben goedgekeurd.

De overheid probeert te laten zien dat ze de jacht op de verantwoordelijken voor de ramp serieus neemt. ''We sparen niemand'', waarschuwde onderminister Jagangir Kabir Nanak donderdag.

De lokale autoriteiten zouden niet bevoegd zijn geweest om een bouwvergunning af te geven voor de Rana Plaza.

Lichamen

Reddingswerkers vinden ruim een week na de ramp nog steeds lichamen in de ruïnes van het gebouw. ''De reddingsoperatie kost tijd, omdat we alles uiterst voorzichtig moeten doen'', zei een legerwoordvoerder.

Mogelijk bevinden zich nog meer lichamen in het gebouw. Veel mensen worden nog vermist.