Het reddingswerk bij een ingestort fabrieksgebouw in Bangladesh is maandag zijn zesde dag ingegaan.

Overheidsfunctionarissen verwachten niet dat  er nog overlevenden worden gevonden. 

Dat meldde de Britse omroep BBC maandag.

Door het instorten van het acht verdiepingen tellende Rana Plaza Building in de hoofdstad Dhaka woensdag, zijn zeker 380 mensen om het leven gekomen.

Op het moment van de ramp waren er volgens schattingen ruim 3000 mensen binnen aan het werk. Van ongeveer 2500 mensen is bekend dat zij de ramp overleefden.

Zondag werden nog vier mensen levend onder het puin vandaan gehaald. Het werk van de reddingswerkers werd zondagavond bemoeilijkt omdat op een verdieping brand was uitgebroken, veroorzaakt door de vonken van snijbranders van reddingswerkers.

Arrestatie

De eigenaar van het ingestorte gebouw, die direct na de ramp op de vlucht was geslagen, werd zondag aangehouden aan de grens met India.

Hij wordt beschuldigd van het gebruik van slechte materialen bij de bouw van het complex in de hoofdstad Dhaka. Ook zou de fabriek zijn gebouwd op sponzige grond, zonder de benodigde vergunningen.

De autoriteiten hadden zaterdag al acht andere betrokkenen aangehouden. Ze worden net als de eigenaar verdacht van dood door nalatigheid.