De vader van de verdachten van de bomaanslagen in Boston tijdens een marathon gaat toch niet naar de Verenigde Staten en heeft zich teruggetrokken in een dorpje in Zuid-Rusland om aan de media-aandacht te ontsnappen.

Anzor Tsarnajev zei dat zondag tegen een verslaggever van het persbureau Reuters.

Zijn zoons Tamerlan (26) en Dzjochar Tsarnajev (19) worden verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen waarbij drie mensen omkwamen en 264 gewond raakten.

Vorige week verklaarde hij nog dat hij naar de VS wilde voor de begrafenis van zijn oudste zoon, die tijdens een vuurgevecht met de politie werd gedood.

Contact

De vader wilde ook Dzjochar ontmoeten, maar hij zei niet te geloven dat hij zijn zoon mocht bezoeken, die tijdens zijn aanhouding zwaargewond raakte en inmiddels naar een gevangenis is overgebracht. ''Ik kan toch niets doen voor mijn kind'', zei Tsarnajev. Hij zei wel contact te onderhouden met de advocaat van zijn jongste zoon.

''Ik ga niet terug naar de VS. Ik ben ziek'', aldus Tsarnajev, die lijdt aan een hoge bloeddruk en hartproblemen heeft. Vorige week woensdag zei hij met de moeder van de verdachten naar de VS te gaan, maar een dag later zei hij de reis voor onbepaalde tijd uit te stellen wegens zijn slechte gezondheid.

Alle berichtgeving over de aanslag in Boston

Overzicht: VS vaker doelwit op eigen bodem