De politie in Bangladesh heeft zaterdag acht mensen opgepakt na de instorting van een fabriek waarbij zeker 352 mensen om het leven kwamen.

Dat meldt nieuwszender CNN zaterdag. Onder de gearresteerden zijn twee fabriekseigenaren en twee technici.

Ze worden verdacht van dood door nalatigheid, omdat ze waarschuwingen over de onveiligheid van het in elkaar gezakte gebouw in de wind sloegen en hun textielarbeiders dwongen om door te werken.

Het acht verdiepingen tellende gebouw stortte woensdag als een kaartenhuis in.

Voortvluchtig

De eigenaar van het gebouw is nog steeds voortvluchtig. De politie heeft enkele van zijn familieleden aangehouden om hem te bewegen zich te melden. Alle grensposten en vliegvelden zijn gewaarschuwd om te voorkomen dat hij het land ontvlucht.

Er waren op het moment van de ramp naar schatting 3000 mensen aan het werk. Zeker 600 mensen worden nog vermist, aldus de politie. De autoriteiten hebben een lijst opgesteld met de namen van 590 vermisten. De kans is groot dat het dodental nog verder oploopt.

Bevallen

De zoektocht naar overlevenden gaat nog steeds door. Zelfs op de derde dag na de ramp zijn nog 29 mensen levend onder het puin vandaan gehaald.

Ook een vrouw die onder het puin beviel, is door reddingswerkers onder de brokstukken vandaan gehaald. Het is nog niet bekend hoe de moeder en de pasgeboren baby het maken.

Volkswoede

De ramp veroorzaakte een grote volkswoede. In de hoofdstad Dhaka gingen zaterdag opnieuw honderden fabrieksarbeiders de straat op om hun woede te uiten. Demonstranten staken auto's in brand en eisten de arrestatie van de verantwoordelijken.

De Bengaalse premier Sheikh Hasina zei dat de schuldigen moeten worden bestraft.