De vader van de verdachten van de aanslagen in Boston heeft zijn reis van de Russische deelrepubliek Dagestan naar de Verenigde Staten voor onbepaalde tijd uitgesteld. 

Dat meldde het Amerikaanse CNN vrijdag na een gesprek met zijn echtgenote. Volgens haar is de trip uitgesteld vanwege zijn gezondheid.

Anzor Tsarnajev was van plan om de politie in Boston te helpen bij het onderzoek naar de aanslagen die aan drie mensen het leven kostten.

De zonen Tamerlan (26) en Dzjochar (19) worden ervan verdacht de bommen te hebben gelegd. De oudste broer kwam om het leven na een vuurgevecht met de politie. De jongste werd gearresteerd na een enorme klopjacht, waarbij hij zwaargewond raakte.

Hij heeft het ziekenhuis waarin hij werd verpleegd, inmiddels verlaten en is overgebracht naar een gevangenis in Fort Devens in de staat Massachusetts. Boston is de hoofdstad van die staat.

Moeder

Zubeidat Tsarnaev, de moeder van de verdachten, kan niet geloven dat haar kinderen betrokken waren bij de aanslagen. Ze vertelt tegenover CNN dat de explosies niet echt gebeurd zijn en dat er met verf bloed is nagemaakt op de onheilsplekken.

Tijdens het interview maakt de vrouw een verwarde indruk. "Ik kan niet beschrijven hoe ik me nu voel. Ik heb geen kracht. Ik voel me dood."

De moeder van de twee zou niet met haar man meereizen. Zij wordt in de Verenigde Staten gezocht voor winkeldiefstal.

Alle berichtgeving over de aanslag in Boston

Overzicht: VS vaker doelwit op eigen bodem