De eerste zitting in de hoger beroepszaak van Joran van der Sloot vindt op woensdag 29 mei in Lima plaats. Dat laat een woordvoerder van het hooggerechtshof in de Peruaanse hoofdstad weten.

De raadsman van de Nederlander, Máximo Altez, verwachtte het begin van de zaak aanvankelijk in juni. Hij wil dat zijn cliënt aanwezig is bij de eerste zitting en daar het woord neemt om excuses te maken.

Volgens het hooggerechtshof kan dit in principe worden toegestaan, maar heeft de verdediging van Van der Sloot de aanvraag nog niet ingediend.

Tijdens de openbare zitting betoogt onder meer de verdediging van Van der Sloot tegenover het hof waarom de Nederlander in hoger beroep wil. Altez vindt dat er fouten zijn gemaakt in de behandeling van de zaak in eerste aanleg. Tevens is hij van mening dat de voormalige advocaat van Van der Sloot hem bedrogen heeft. De raadsman wil strafvermindering . Altez heeft ook het Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten gevraagd naar de zaak te kijken.

Stephany Flores

Van der Sloot zit in de zwaarbeveiligde Piedras Gordas gevangenis in Lima een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores. De VS hebben gevraagd hem uit te leveren omdat hij verdacht wordt van afpersing van de moeder van Natalee Holloway. Van der Sloot is hoofdverdachte in de verdwijningszaak van de Amerikaanse tiener.

Alle berichten over Joran van der Sloot in ons nieuwsdossier