De Spaanse politie heeft twee vermoedelijke leden van de terreurbeweging al-Qaeda in de Islamitische Maghreb gearresteerd. 

Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag bekendgemaakt.

Een Algerijn is aangehouden in de stad Zaragoza. De andere verdachte, een Marokkaan, in de stad Murcia. De politie heeft geen aanwijzingen dat de vermeende terroristen van plan waren op korte termijn een aanslag te plegen.

Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM) is de Noord-Afrikaanse tak van de terreurbeweging al-Qaeda.

Spanje heeft met Frankrijk en Marokko bij de arrestatie samengewerkt. Frankrijk is door AQIM bedreigd met aanslagen, omdat het in het Afrikaanse land Mali militair heeft ingegrepen tegen radicale moslims van onder meer die groepering.

Radicaliseren

Volgens de politie hebben de twee verdachten een soortgelijk ''profiel'' als de broers die schuldig zouden zijn aan de bomaanslag bij de marathon in Boston. Maar die gelijkenis had alleen betrekking op de wijze waarop de twee verdachten radicaliseerden, zei een woordvoerder van het ministerie in een toelichting tegen CNN.

Zo bezochten ze bepaalde forums en chatrooms op internet en haalden ze informatie van het web over het maken van bommen.