De partij van de Griekse premier Antonis Samaras is weer iets populairder dan haar radicaal linkse rivaal Syriza.

Uit een zaterdag gepubliceerde peiling blijkt dat regeringspartij Nieuwe Democratie een bescheiden 0,6 procent voorloopt.

Het Griekse politieke landschap is scherp verdeeld over de bezuinigingen die het land moet doorvoeren. Premier Samaras probeert de internationale geldschieters van Griekenland, waaronder de EU, te laten zien dat het land werkt maakt van de beloofde bezuinigingen. Syriza is daarentegen juist fel tegen het bezuinigingsbeleid.

Nek-aan-nekrace

De laatste verkiezingen liepen dan ook uit op een nek-aan-nekrace tussen Syriza en Nieuwe Democratie, die nipt werd gewonnen door de partij van de conservatieve Samaras.

Nieuwe Democratie kreeg bijna 30 procent van de stemmen. Uit de peiling blijkt dat de partij inmiddels veel aanhangers kwijt is: 18,7 procent van de Grieken zegt nog op de regeringspartij te stemmen.

Een lichtpuntje voor Samaras is dat zijn partij inmiddels weer iets populairder is dan politieke aartsrivaal Syriza. De linkse oppositiepartij liep bij de vorige peiling nog 0,3 procent voor op Nieuwe Democratie. Overigens blijven de Grieken pessimistisch: 68 procent van de ondervraagden vindt de situatie in het land slechter dan een jaar geleden.

Lees meer over Griekenland