Een van de verdachten van de bomaanslag tijdens de marathon in Boston, de 19-jarige Dzhokhar Tsarnaev, hield zich bezig met radicale opvattingen omtrent de islam en een onafhankelijk Tsjetsjenië.

Dat blijkt uit zijn profiel op de Russische sociale netwerksite VK, zo meldt Reuters.

Op het profiel van Tsarnaev zijn radicale uitspraken terug te vinden in zowel het Engels als het Russisch over een onafhankelijk Tsjetsjenië en een wereld geregeerd door de Islam. In de berichten staan links naar websites die een wereld voorschrijven waarin de islam de enige godsdienst is en Allah de enige god die erkend mag worden.

Tsarnaev omschrijft zichzelf op zijn profiel als iemand met een ‘islamitische kijk op de wereld’ wiens prioriteiten liggen bij geld en carrière. Op zijn pagina is verder te lezen dat hij naar de basisschool is geweest in Makhachkala, de hoofdstad van Dagestan, een provincie in Rusland die grenst aan Tsjetsjenië.

Klopjacht

De politie heeft vrijdag in Watertown een grote klopjacht op Dzhokhar Tsarnaev geopend. Zijn 26-jarige broer Tamerlan, eveneens verdachte in de zaak rond de bomaanslag in Boston, overleed na zijn arrestatie.