De Amerikaanse FBI heeft donderdagavond (Nederlandse tijd) tijdens een persconferentie beelden getoond van de twee verdachten van de aanslagen in Boston.

De mannen droegen rugzakken en reageerden volgens bronnen rond het onderzoek verdacht op de ontploffingen die aan drie mensen het leven kostten en waardoor ongeveer 180 mensen gewond raakten.

De FBI liet de beelden van de twee verdachten donderdagavond laat (Nederlandse tijd) zien tijdens een persconferentie. De Amerikaanse federale politie beschouwt de verdachten als ''gewapend en extreem gevaarlijk''. De politie roept met de publicatie de hulp in van het publiek om de twee verdachten te vinden.

Woensdag was al duidelijk dat de politie beelden had van een mogelijke dader. Het is niet bekend waarom de beelden niet meteen zijn vrijgegeven. Berichten in de media woensdag over een arrestatie werden van officiële zijde tegengesproken.

Identiteit

De mensen die de aanslagen onderzoeken, gebruiken onder meer bewakingscamera's maar ook particuliere video's en foto's. Een beeld van de twee verdachte mannen is de eerste aanwijzing dat de aanslagen het werk kunnen zijn van meerdere daders. Over de identiteit van de twee is niets bekendgemaakt.

Door de aanslag zijn twee vrouwen en een jongetje van 8 jaar omgekomen. Bijna 180 mensen raakten gewond. Van de gewonden liggen er nog 49 in het ziekenhuis. Tien van hen zijn er slecht aan toe.

Bekijk bewakingsbeelden waarop de verdachten te zien zijn:

Alle berichtgeving over de aanslag in Boston

Overzicht: VS vaker doelwit op eigen bodem