Foto's verdachten moord Tunesische politicus vrijgegeven

De Tunesische regering heeft zaterdag de namen en foto's vrijgegeven van vijf mensen die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Chokri Belaid. 

De moord op de linkse oppositiepoliticus begin februari leidde tot de hevigste onlusten in het Noord-Afrikaanse land sinds de val van president Zine al-Abidine Ben Ali ruim twee jaar geleden.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken riep de Tunesiërs op te helpen bij de opsporing van de vijf. Een van hen heeft een baard zoals aanhangers van het salafisme dragen. Dat is een fundamentalistische richting binnen de islam, waartoe de moordenaar volgens premier Ali Larayedh behoort.

Geen enkele groepering heeft echter tot nu toe de verantwoordelijkheid voor de moord opgeëist.

Toenemende druk

De regering, die wordt geleid door de gematigd islamitische partij Ennahda, staat onder toenemende druk om de zaak op te lossen. Sommigen, onder wie Belaids broer, hebben de partij ervan beschuldigd dat zij bij de moord betrokken waren.

Na de gewelddadige dood van de politicus trad de regering van Hamadi Jebali af. Larayedh, net als Jebali lid van Ennahda, volgde hem op en regeert in een moeizame coalitie met twee seculiere partijen.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie