Thatcher plande eigen uitvaart tot in detail

Ook na haar dood blijkt Margaret Thatcher de touwtjes stevig in handen te willen hebben. 

De dinsdag overleden oud-premier van Groot-Brittannië heeft een gedetailleerde beschrijving van haar eigen uitvaart nagelaten, zo bericht de Engelse krant The Telegraph zaterdag.

Het was haar specifieke wens dat de premier, in dit geval haar partijgenoot David Cameron, teksten uit de evangeliën zal voorlezen tijdens de uitvaartdienst.

Ook zal Thatchers kleindochter Amanda (19) voordragen uit de Bijbel. Vooral in haar laatste jaren luisterde Thatcher, die werd opgevoed als protestants methodist, graag naar gospel en andere kerkelijke muziek.

In alle aspecten van de wensenlijst weerklinkt het karakter van de Britse oud-premier: de liefde voor het vaderland, het christelijke geloof en haar voorliefde voor tradities. Zo wil de 'Iron Lady' onder meer dat het lied 'I Vow to Thee, My Country' zal worden gezongen.

St. Paul's Cathedral

Met de voorbereidingen voor haar uitvaart zou Thatcher al zo'n 8 jaar geleden zijn begonnen. Geestelijken van St. Paul's Cathedral hebben destijds aangeboden hun kathedraal te gebruiken voor haar uitvaartdienst.

Woensdag wordt afscheid genomen van de oud-premier tijdens een dienst in St. Paul's Cathedral in Londen. Daarna wordt ze in besloten kring gecremeerd.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie